AUCOTEC AG – a megbízható partner

aucotec1Az AUCOTEC AG 1985-ben alakult Hannoverben. A cégnek 43 országban vannak saját tulajdonú illetve megbízott cégek révén képviseletei. Ausztriai (Bécs, Salzburg, Linz) és csehországi (Zlin) partnerei részt vesznek a fejlesztésekben és egyéb – pl.: oktatási – feladatokban is.

A cég elektrotechnikai és irányítástechnikai feladatok tervezéséhez készített szoftvereket, amelyeket hamar megkedveltek az adott szakma szakemberei. Jelentős előrelépés volt a cég életében az 1997-es esztendő, amikor megvásárolták a Ruplan nevű villamos tervezőrendszert is a gyártójától, így az adott szakma még szélesebb spektrumában tudtak világszínvonalú megoldásokat kínálni az érdeklődőknek. Az ELCAD, AUCOPLAN, RUPLAN és KABI rendszerek folyamatos fejlesztése mellett a cég vezetése az új évezred második felében elhatározta, hogy az említett négy rendszert egyetlen rendszerbe integrálva, az adott lehetőségek maximális kihasználásával egy teljesen új, korszerű, új alapokon épülő rendszert fejleszt ki, amely hosszabb távon alkalmas lehet a korábbi rendszerek felváltására.

 Világszerte több mint 45 ezer aktív licenciát használnak

Világszerte több mint 45 ezer aktív licenciát használnak

Az új rendszer fejlesztésénél a Microsoft alapokra épülve (SQL adatbáziskezelő, Visio grafikus felület) egy objektumorientált, egyetlen nagy adatbázisra épülő, a kor számítástechnikai és szakmai igényeinek megfelelő szempontok szerint alakították ki, mely rendszer az ENGINEERING BASE nevet kapta. Ez az új CAD rendszer maximálisan illeszkedik környezetébe. Az aktuális Windows környezetben futtatható, kapcsolatot tartva a különböző Microsoft elemekkel. (pl.: Word, Excel, különböző kép- és videószerkesztő programok, stb.) kapcsolatot tart a napjainkban elterjedt ügyviteli rendszerekkel (SAP), de a készülékgyártók adatbázisai rendelkezésre állnak, több készülékgyártó esetében termékspecifikus programok segítik az optimális termékválasztást. Ha még ez sem elegendő, a rendelkezésre álló API interfész segítségével további adatkapcsolatok, feldolgozások biztosíthatóak.

Újdonság, hogy a szinte értelemszerű DWG, DXF kétirányú adatkapcsolat olyan szintre fejlődött, hogy ha a DWG file bizonyos feltételeknek megfelel, (a szimbólumok blokkonként kezeltek, és a vonatkozó attribútumok ki vannak töltve), akkor a beolvasást követően az Engineering Base képes arra, hogy a rajz alapján automatikusan elkészítse a különböző szerelési dokumentációkat. Ezzel a módszerrel az Engineering Base más tervezőrendszerekkel is kompatibilissá válik, így a rendszer által biztosított széleskörű szolgáltatások más rendszerekkel dolgozó szakemberek számára is elérhetővé teszi.

Az AUCOTEC cég filozófiája szerint egy olyan szoftveres szolgáltató vállalat, ahol a központban mindig az ügyfél áll, és az ő elégedettsége a legfontosabb számára.

A cég által kínált átfogó lefedettség az elektrotechnikai és irányítástechnikai szakmai területen biztosítékot jelent a különböző profilú cégek számára, hogy hatékony megoldást kapnak az AUCOTEC cég által kínált rendszerek által a legkülönbözőbb, speciális feladataiknak a megoldására is. Adott esetben az adaptációs munka során úgy illesztjük rendszereinket partnereink információs rendszerébe, hogy azok minden szakmai követelménynek teljes mértékben megfeleljenek. Rendszereinket folyamatosan fejlesztjük, így azok mindenkor megfelelnek az adott szakma, a számítástechnika és a helyi alkalmazói környezet által támasztott összes követelménynek.

 Világszerte több mint 45 ezer aktív licenciát használnak

Világszerte több mint 45 ezer aktív licencet használnak