Engineering Base Electrical változat

Az Engineering Base programcsomag (a továbbiakban EB) alaprendszere az Electrical verzió. (Az összes többi verzió erre az alapmodulra épül, ez a rendszer egészül ki további, egyéb szakmaspecifikus szolgáltatásokkal.)

Az EB Electrical rendszer négy változatban kapható. Funkcionalitás szempontjából teljesen megegyezik az EB Electrical Basic és az EB Electrical verzió. Egyetlen különbség a két változat között, hogy a Basic változatban csak 50 oldalnyi áramútterv lap rajzolható, (az automatikusan generált oldalak ezen oldalszám felett értendők) míg az EB Electrical változatban nincs korlátozva az áramútterv lapok száma.

Az EB Electrical Basic legfontosabb szolgáltatásai

 • Akár 50 kapcsolási terv típusú lap egy projektben
 • Ugyanaz a grafikus szerkesztés, mint a PRO verzióban
 • Szerelési dokumentációk automatikus generálása
 • Egyvonalas kapcsolási tervek
 • Logikai (funkció) tervek
 • Hidraulikai és pneumatikai tervek
 • Kapcsoló szekrény elrendezés
 • DXF/DWG export/import
 • PDF export
 • Kábel / PLC / sorkapocs / mágneskapcsoló varázslók
 • PROFIBUS konfigurátor

A Pro (Professional) változat funkcionálisan is többet nyújt, többek között ez a változat már tartalmazza a többnyelvű, fordító modult, az automatikus kapcsolószekrény elrendezési modult, a revízió kezelési modult és még további egyéb szolgáltatásokat. (Ezen funkcionális különbségek és a további bővítési lehetőségek a Funkcionális összehasonlító táblázatban részletesen megtalálhatók, a rendszer oldalkorlátos és oldalkorlát nélküli verzióban is megvásárolható.)

Az EB Electrical rendszer elsősorban ipari létesítmények és gépsorok tervezésére szolgál. A tervezést megkönnyítő és automatizáló szokásos funkciók tömegéből kiemelkednek az integrált VBA felületen keresztül programozott tervezői varázslók, amelyek a munka egy-egy lépését különösen egyszerűvé és szemléletessé teszik.

Az elektromos tervező programok között más szinte szabványnak számító XLS-, DXF-, DWG-, és PDF (intelligens, ugró-, kereső funkciók!) interfészeken kívül a program Haedware Configuration Linkel is tartalmaz a STEP7, a TwinCAT és a Rockwell PLC programozói rendszerekhez. A programhoz a Phoenix, a Wago és a Weidmüller sorkapocsléc konfiguráló rendszerét is illesztették. A PROFIBUS Configurátor a hálózati kábelezés dokumentálásához nyújt hasznos segítséget.

A kapcsolószekrények 3D-s elrendezési terveinek és belső huzalozásának elkészítését a SolidWorks és a CATIA interfészek támogatják.

Igazi újdonság, hogy a rendszer legújabb verziója lehetővé teszi, hogy amennyiben az AutoCAD DWG formátumában készült rajzok bizonyos feltételeknek (a rajz blokkokból épüljön fel és a vonatkozó attribútumok ki legyenek töltve) eleget tesznek, akkor azok úgy beolvashatók az EB rendszerekbe, hogy további feldolgozásokra alkalmasak lesznek. Ez a funkció megteremti a lehetőségét annak, hogy az EB rendszer sok más tervezőrendszerrel az EB irányába kompatibilissá, az azokkal készült tervek gyűjtőrendszerévé váljon, többletszolgáltatásait más rendszereket használó tervezők számára is elérhetővé tegye, illetve az EB rendszerre való átállást nagymértékben megkönnyítse.

Szerkesztői Kapcsolószekrény belső huzalozással
Szerkesztői felület Kapcsolószekrény belső huzalozással

Kérirányú, online adatcsere a SolidWorks rendszerrel (3D) Kábel- és mágneskapcsoló varázsló
Kétirányú, online adatcsere a SolidWorks rendszerrel (3D) Kábel- és mágneskapcsoló varázsló