Engineering Base Power

Az Engineering Base programcsomag (továbbiakban EB) Power változata erőművek, alállomások és más villamosenergia–szállítással kapcsolatos berendezések tervezésénél hasznos segédeszköz.

Ezen a területen különösen szigorúak a szabványok előírásai. A folyamatosan naprakész dokumentáció nélkülözhetetlen a karbantartó szakemberek számára, hiszen ez az előfeltétele annak, hogy hiba esetén annak elhárítása gyorsan és megbízhatóan megtörténhessen. A hosszú várható élettartam miatt a dokumentációknak magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük, mivel a rekonstrukciós átalakításokat gyakran olyan cégek végzik, amelyek nem vettek részt a létesítmény megvalósításában.

Ezen területen a rendszer logikai (funkció) tervkészítő modulját emelhetjük ki, mely abszolút mértékben hiánypótló a hazai tervezési gyakorlatban. A logikai tervek az automatizált rendszerek programozását dokumentálják.

Az EB Power természetesen az új IEC 61850-es szabvánnyal kapcsolatos előírásoknak is megfelel, tartalmazza az ezzel kapcsolatos követelményeket.

A rendszer által biztosított funkciók, és bővítési lehetőségek teljes köre a Funkcionális összehasonlító táblázatban részletesen megtalálhatók.
Villamosenergetikai berendezések tervezésénél hasznos eszköz.